Prinses Máxima bij opening Brasil Festival Amsterdam

Den Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op maandag 3 oktober 2011 aanwezig bij de opening van het Brasil Festival in Amsterdam. Het festival staat geheel in het teken van Brazilië en wordt op initiatief van het Concertgebouw, maar met deelname van vele Amsterdamse culturele instellingen, georganiseerd.

Gedurende twee maanden zal door heel Amsterdam een grote diversiteit te vinden zijn aan optredens op het gebied van dans en muziek. Er zijn tentoonstellingen over onder meer fotografie, schilder- en beeldende kunst, geschiedenis en architectuur. Bovendien is er een breed aanbod aan films, documentaires, workshops en presentaties en wordt aandacht besteed aan de uitwisseling en samenwerking tussen Brazilië en Nederland op diverse terreinen.

Gekoppeld aan het culturele festival is er een economisch programma in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, VNO-NCW, de ambassade van Brazilië en de sponsors van het Brasil Festival Amsterdam. Het economische programma heeft tot doel de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brazilië te bevorderen.

Foto – Archief Persbureau Meter