Redder paarden bij manege brand wordt door politie onterecht aangehouden. Buurt spreekt van schandalige actie(Video)

Zwolle – Het kan verkeren in ons landje. In Zwolle was de politie zo actief op zoek naar een dader van de brand bij de manege dat zeer onterecht een man in de kraag werd gevat die door zijn inzet diverse paarden uit de brandende manege redde. Dat een omstander riep “Ga echte boeven vangen” was voor dovemansoren, want de politie voerde trots de man af naar het politiebureau. Echter na verhoor kwamen ze erachter dat de man geheel onschuldig was. Het is niet bekend hoe lang de man vast is gehouden. Het was dus stank voor dank.

Politiebericht

Op het terrein van de manege aan de Hollewandsweg is maandagmorgen 5 september, tijdens blus- en ontruimingswerkzaamheden bij een brand, een 30-jarige Zwollenaar aangehouden. Zijn gedrag en aanwezigheid op die plaats was aanleiding om hem op zijn identiteit te controleren. De man kon op dat moment niet aan zijn legitimatieplicht voldoen en werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Uit verhoor en nader onderzoek is gebleken dat hij-als passant- actief heeft meegeholpen bij het in veiligheid brengen van paarden en materialen. Hij wordt niet in verband gebracht met onderstaande feiten. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Brandstichting

Na voorlopig forensisch onderzoek in het manegegebouw op bovenstaande locatie wordt uitgegaan van een inbraak waarbij o.a. gereedschap is gestolen. Daarbij of daarna is brand gesticht. De brand is rond 05:40 uur ontdekt op de verdieping boven de kantine. De materiële schade aan het gebouw is groot; de aanwezige dieren bleven ongedeerd. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze diefstal/ brand wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Naar deze feiten wordt een nader onderzoek ingesteld.
Zideo – online video kijken – delen en meerGrote brand treft manege in zwolle
Foto- Archief Persbureau Meter