Ruimtevaarder André Kuipers en minister Van Bijsterveldt lanceren nieuw schooljaar

Nijmegen – Donderdagmiddag 1 september a.s. opent minister Marja van Bijsterveldt (OCW), in digitale aanwezigheid van ruimtevaarder André Kuipers, officieel het nieuwe schooljaar voor het basis- en voortgezet onderwijs bij het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Deze opening van het nieuwe schooljaar staat in het teken van de ontwikkeling van excellentie, één van de speerpunten van de OCW-actieplannen ‘Basis voor Presteren’ voor het primair onderwijs en ‘Beter Presteren’ voor het voortgezet onderwijs.

Tijdens de bijeenkomst voeren leerlingen van basisschool Het Talent uit Nijmegen en het Stedelijk Gymnasium Nijmegen (prijswinnaars van de internationale olympiades natuur- en sterrenkunde) een skype-gesprek met André Kuipers vanuit Houston. Daarnaast vindt er een discussie plaats tussen de minister en een panel van talentvolle leerlingen en oud-leerlingen, ouders en leden van de schoolleiding over het bevorderen van talentontwikkeling. Tevens zal muzikant en zanger Ruben Hein, oud-leerling van het Stedelijke Gymnasium Nijmegen, de bijeenkomst opluisteren met een muzikaal intermezzo.

Foto – Archief Persbureau Meter