Schaap ernstig mishandeld met mes

Foto: Politie Borger-Odoorn

Exloo – Tussen vrijdag 20 november 15.45 uur en zondag 22 november 14.45 uur is er in Exloo een dood schaap aangetroffen. Het schaap is (vermoedelijk) met een mes ernstig toegetakeld, wat uiteindelijk zijn dood is geworden. Het schaap is volgens ‘Schaapskunde Exloo’ om het leven gebracht met een mes aanval door het uitsteken van de ogen en in de vulva. Ook zijn de beschermingshekken rond om hooibalen weggehaald waardoor de rest van de kudde door het plastic zou kunnen eten om bij het hooi te komen. Zowel de herders als het bestuur zijn diep geschokt door wat er is gebeurt en kunnen er niet bij dat iemand zoiets zou doen.

Getuigen?
Zoals de ‘Schaapskunde Exloo’ als de politie vraagt getuigen zich te melden. Heeft u van zaterdag op zondag iets gehoord of gezien dan kunt u contact opnemen met de politie Borger-Odoorn en u kunt ook altijd contact opnemen met het bestuur van de schaapskudde Exloo. Het schaap liep in een kudde in een weiland ten zuiden van de Nieuwe Velkampsweg. De Nieuwe Velkampsweg is een zijweg van het Zuideinde in Exloo. Bel. 0900-8844

SCHOKKEND BERICHT! Vanmiddag om kwart voor 3 hebben wij een dood schaap aangetroffen in het vaste wolvenraster dat vlak naast het Molenveld staat.