Schoorsteenbrand in Roden(Video)

RODEN - De kachel of open haard gaat weer aan in veel woningen, zo ook in het Drentse Roden. Vermoedelijk is in de woning zondagavond een brand in de schoorsteen bij een open haard ontstaan waarna er veel rookontwikkeling in het huis ontstond. De bewoner en de brandweer waren er op tijd bij om het brandje te doven met zand en voorkwamen zo een woningbrand. De brandweer heeft daarna nog even in huis de schoorsteen geïnspecteerd en is vervolgens weer terug naar de kazerne in Roden gereden. Hoe groot de schade is is nog onbekend. NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

RODEN – De kachel of open haard gaat weer aan in veel woningen, zo ook in het Drentse Roden. Vermoedelijk is in de woning zondagavond een brand in de schoorsteen bij een open haard ontstaan waarna er veel rookontwikkeling in het huis ontstond.
De bewoner en de brandweer waren er op tijd bij om het brandje te doven met zand en voorkwamen zo een woningbrand. De brandweer heeft daarna nog even in huis de schoorsteen geïnspecteerd en is vervolgens weer terug naar de kazerne in Roden gereden. Hoe groot de schade is is nog onbekend.

Foto/Video – Jordi Haverdings/Persbureau Meter