Slokje op….

AMELAND – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige inwoner van Roden aangehouden in Nes. De jongen was samen met twee vrienden eerder die dag al van een camping op het eiland gezet vanwege geluidsoverlast. ’s Nachts ging de jongen met zijn vrienden stappen in één van de discotheken op het eiland. Bij het verlaten van deze discotheek gedroeg de 17-jarige zich erg vervelend. De jongen was zwaar onder invloed van alcohol en een normaal gesprek konden de agenten dan ook niet met hem voeren. Toen hij de agenten begon te beledigen werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Vrijdagochtend werd hij gehoord. De agenten maakten proces-verbaal tegen hem op voor openbare dronkenschap en belediging. De jongen zou tot september werken op het eiland. Maar omdat hij van de camping was gezet en later die nacht werd aangehouden, wilde zijn werkgever hem niet meer in dienst hebben. In de loop van vrijdag heeft de jongen het eiland dan ook maar verlaten.

Rijden zonder rijbewijs en onder invloed
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op ’t Lot een 19-jarige automobilist uit Drachten betrapt op het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten reden over de Veenscheiding en kwamen twee jonge jongens in een auto tegen. Er werd dan ook besloten om hen te controleren. De 19-jarige bekende al snel dat hij geen rijbewijs had en dat zijn moeder niet wist dat hij haar auto mee had. Ook bleek de jongen alcohol te hebben gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Vervolgens mocht hij het bureau weer verlaten.
Dronken man aangehouden voor mishandeling
JOURE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Griene Dyk een 43-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De man had eerder die avond in de Midstraat een 23-jarige inwoonster van Tolbert geslagen en daarna ook nog haar telefoon vernield. De aanleiding van de mishandeling was onduidelijk. Wel wisten omstanders de agenten te vertellen dat de dader zwaar onder invloed van alcohol verkeerde en deels ontkleed was. Na een zoektocht werd hij aangetroffen op de Griende Dyk. De man werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
HARLINGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 31-jarige automobiliste uit Harlingen ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten reden over de Noorderhaven en zagen een auto met hoge snelheid naderen. De automobiliste kreeg een stopteken en al snel werd duidelijk dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Ze werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies hier 700 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.
Dronken man aangehouden

ASSEN – De politie kreeg zaterdagmiddag een melding dat er een man verstijfd op de grond lag op de Nobellaan. Ter plaatse bleek dat de erg dronken was. De man kon en wilde niets, waarop hij is aangehouden voor openbare dronkenschap. Tevens had de man geen legitimatiebewijs bij zich. Later bleek dat het om een 54-jarige Assenaar te gaan. Hij is later die middag heengezonden met een proces-verbaal voor beide feiten.
Alcomobilist aangehouden

BUINEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 48-jarige automobilist uit Buinen aangehouden. De man reed op de Exloerweg toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies een F (fail) waarna hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 470 ug/l. De man heeft een rijverbod van 4 uur gekregen. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Beschonken snorfietser aangehouden

ASSEN – De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed op een snorfiets over de Paul Krugerstraat. Hij reed daar zonder verlichting waarop surveillerende agenten de man staande hielden. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en tevens te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 585 ug/l. De man is aangehouden. Hij kon later die avond naar huis met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs op zak.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs

HOOGEVEEN – In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat er een auto stil stond op de A28. Ter plaatse bleek dat er inderdaad een auto stil stond op de linkerrijstrook ter hoogte van de afslag Fluitenberg. In de auto zat een 37-jarige man uit Oosterwolde met zijn hond. De man leek behoorlijk onder invloed van drugs te zijn. Toen de auto naar de vluchtstrook werd geduwd probeerde de man er vandoor te gaan. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Later werden er nog 5 zakjes met softdrugs aangetroffen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Er is bij de man een bloedproef afgenomen. Voor de hond is passend onderdak gevonden.

Friese automobilist laat zich negatief gelden

GRONINGEN – Een 29-jarige man uit Gorredijk is zaterdagavond aangehouden vanwege diverse ernstige feiten. De automobilist werd op de A7 bij Nuis langs de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Hij bleek ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben (875 ugl). Tijdens het verhoor bleek dat de Fries vlak daarvoor met hoge snelheid over de A28 had gereden. Hij haalde daar diverse automobilisten in via de vluchtstrook. Ook werd een van de bestuurders afgesneden. Toen deze bestuurder lichtsignalen gaf, trapte de Fries vol op de rem en kwam –samen met het andere voertuig- via een noodstop stil te staan op de snelweg. Hierdoor veroorzaakte de 29-jarige ernstig gevaar voor bestuurders op de snelweg. De verdachte stapte uit zijn voertuig en dreigde de andere automobilist wat aan te doen. De verbouwereerde bestuurder wist echter weg te rijden en waarschuwde de politie. De Fries is vervolgens behalve rijden onder invloed van alcohol ook aangehouden voor poging doodslag. Hij is ingesloten.

Beschonken bromfietser onderuit

GRONINGEN – Een 25-jarige bromfietser uit Aduard is zaterdagnacht gewond geraakt. De man reed over de Korreweg en ging met te hoge snelheid over een rotonde. Hierdoor verloor hij de controle over zijn tweewieler en ging onderuit. Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had gehad. Omdat de man direct geen glas water mocht, wilde hij zich niet laten behandelen in het ziekenhuis. Op het politiebureau bleek dat hij bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed had (510 ugl). Na de verklaring van de verdachte, kreeg hij last van zijn schouder. Hij is vervolgens alsnog naar een ziekenhuis gegaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Foto – Archief Persbureau Meter