Toegangswegen naar vuilverwerker Attero in Drentse Wijster door boeren geblokkeerd(Video)

Foto/Video - Klaas Lunshof/Persbureau Meter

Wijster – Boeren hebben met hun tractoren de toegangswegen naar vuilverwerker Attero geblokkeerd. Ook zijn de wegen met bulten grond gebarricadeerd waardoor de rij vrachtwagens die staan te wachten oploopt. Er zijn vijftien trekkers bij deze actie betrokken. De boeren laten weten dat Attero als afvalverwerker een grote uitstoot heeft van stikstof. Vandaar deze boeren actie.

Boeren hebben alle toegangswegen naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd, door grote bulten grind en puin op de weg te storten.
Op de toegangswegen staan zo’n vijftien trekkers. Dat heeft al een aardige file op de weg veroorzaakt, waar meerdere vrachtwagens staan te wachten.
Het is niet de eerste keer dat boeren de toegangswegen naar het bedrijf blokkeren. Dat gebeurde vorige week ook al. Boeren zien het bedrijf, en de afvalverwerkingssector, als een belangrijke uitstoter van stikstof. De politie is inmiddels aanwezig en is het gesprek aangegaan met de boeren. Al eerder hebben de boeren hier hun onvrede met het stikstof beleid geuit. Vorige week werd de ingang van Attero ook nog een paar uur dicht gezet door de boeren.