Treinverkeer langer gestremd, herstelwerkzaamheden lopen uit.

Persbureau Meter

Hooghalen – De werkzaamheden aan het spoor naar aanleiding van het treinongeval vrijdag bij Hooghalen gaan langer duren dan verwacht. Prorail meldt te kampen met een nieuwe tegenslag in de herstelwerkzaamheden: er is een nieuwe breuk in de bovenleiding ontstaan. Prognose voor opstart van treinverkeer verschuift naar maandagmiddag 16u.

Ook zondag is doorgewerkt om het herstel klaar te krijgen, maar helaas is er vervelende tegenslag ontstaan. Tijdens het werk is de bovenleiding opnieuw gebroken. Waarschijnlijk ontstond de breuk nog als gevolg van de enorme klap die het hele systeem door het ongeval van vrijdag gekregen heeft. Repareren van bovenleiding is complex werk en er moeten beschadigde delen vervangen worden. Ondertussen gaat het andere herstelwerk aan bijvoorbeeld dwarsliggers en ballast ook gewoon verder. Door de extra werkzaamheden verschuift de prognose van de ochtend naar de middag. Verwachting is dat maandag 16.00u hier weer treinen kunnen rijden. Tot die tijd zet de vervoerder bussen in. Check je reisplanner voor vertrek!

Bij de ernstige aanrijding ontstond grote schade aan sporen, bovenleiding en trein. De voorste wielen van de trein raakten ontspoord. Dit weekend is de trein weer op het spoor gezet. En is er gewerkt aan het vrijmaken van de baan.

Bron. Prorail

Foto/Video – DrentsNieuws/Persbureau Meter
Foto/Video: Persbureau Meter