Verdachte woningoverval Scheemda aangehouden

Foto's AVRO Opsporing Verzocht / Politie.nl

Scheemda – Op 9 november 2018 werd een 62-jarige man rond 22:30 uur in zijn slaap overvallen in zijn woning aan de Zwaagsterweg in Scheemda. Drie overvallers dreigden hem iets aan te doen als hij niet meewerkte. Eén van de verdachten, een 41-jarige vrouw uit Winschoten, is inmiddels aangehouden en een tweede hebben we op het oog.

In de woning in Scheemda runt het slachtoffer ook een kaaswinkel. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee. De zaak kreeg 14 januari extra aandacht in het programma Opsporing Verzocht. Dit leverde ruim 70 tips op. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en de politie hoopt dat er mensen zijn met meer informatie.

Update
Dankzij sporenonderzoek kwam de 41-jarige vrouw uit Winschoten in beeld als verdachte. Van de overige twee verdachten is het volgende signalement bekend:

een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud is, die Nederlands sprak zonder accent;
de andere verdachte was iets kleiner dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud.

De verdachten staan op camerabeelden. Helaas zijn de beelden van slechte kwaliteit, maar de politie hoopt dat ze – al dan niet in combinatie met de signalementen of andere informatie die de politie deelt – voldoende aanknopingspunten bieden om tot nieuwe informatie te leiden.

Bezoekers eind oktober 2018
Het slachtoffer geeft aan dat er eind oktober 2018 een stel met kind in zijn winkel is geweest. De politie wil graag met deze personen in contact komen.

Het gaat om een man en vrouw met kind. Zij hadden:

een lichtgetinte huidskleur;
de man had eind oktober 2018 een grote bos kroeshaar;
de vrouw had een stevig postuur en zwart gekruld haar.

Vragen

De politie zegt de zaak niet los te laten en hopen dat iemand weet of vermoedt wie de verdachten van deze woningoverval zijn en dat met de politie zal delen. Heeft u een vermoeden wie verantwoordelijk zijn voor deze overval? Herkent u hen misschien in combinatie met de auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf of Polo? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in het onderzoek?

U kunt uw tips met de politie delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.