Zoekactie naar een vuurwapen in Emmen(Video)

Foto/Video: Freddy Prins/yoell Schonewille - Persbureau Meter

Foto/Video: Freddy Prins/Joell Schonewille – Persbureau Meter
Emmen – De politie is vandaag bezig met een zoekactie naar een vuurwapen in het buitengebied van de wijk Delftlanden in Emmen. Dit heeft te maken met de beschieting van een bezorgauto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink op zondag 13 december. Eerder al deelde de politie beelden van de verdachten en riep getuigen op zich te melden. Via een anonieme tip is nu informatie binnen gekomen over de mogelijke locatie van het vuurwapen dat bij deze beschieting is gebruikt. Die informatie heeft nu geleid tot deze zoekactie.

Bezorgauto beschoten
Op de vroege ochtend van zondag 13 december 2020 werd rond 1:54 uur een auto van Kwalitaria Bargeres aan de Alerderbrink in Emmen beschoten. In het winkelcentrum reed die nacht een scooter met daarop twee personen. De bijrijder stapte af, liep naar het parkeerterrein en beschoot vervolgens de bezorgauto. De politie heeft bewakingsbeelden waarop de twee verdachten te zien zijn en hoopt dat er mensen zijn die deze personen herkennen. Ook wil de politie in contact komen met getuigen.

Getuigen
Op de beelden van de bewakingscamera zijn ook getuigen te zien, die kort voor het incident op het plein van het winkelcentrum liepen met hun hond. Ook rijdt er een fietser voorbij. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij hebben het tweetal op de scooter mogelijk gezien of beschikken over andere informatie die waardevol kan zijn voor het onderzoek.