Auto van de weg in Tolbert (Video)

Foto/Video - Jelte Haumersen/Persbureau Meter

Tolbert – Bij een fors verkeersongeval op de Auwemalaan in Tolbert is zondagmiddag één persoon ernstig gewond geraakt.
Het verkeersongeval gebeurde omstreeks twintig voor twee op de kruising van de Auwemalaan met De Boskamp. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist van een personenauto de macht over het stuur kwijt, waarna deze door de bosjes, in de tuin van een woning op zijn zijkant belandde.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, de ambulancedienst en meerdere politie-eenheden spoedden zich ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Ook kwam de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) ter plaatse om medische assistentie te verlenen aan het aanwezige ambulancepersoneel.

De brandweer heeft het slachtoffer uiteindelijk uit de auto gehaald waarna deze door medewerkers van de ambulancedienst werd gestabiliseerd en werd gecontroleerd op zijn verwondingen.
Het slachtoffer werd even later met onbekende verwondingen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De automobilist heeft, voordat deze op zijn zijkant in de tuin belandde, ook nog een standbeeld en een stuk van de woning geraakt. De woning en het beeld raakten door de klap ook beschadigd.

De afdeling Team Verkeer van de politie deed ter plekke onderzoek naar de exacte toedracht van het verkeersongeval. De auto raakte door het ongeval zwaar beschadigd en moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Tekstbron 112 Groningen