Groen licht voor uitsluitend OV-chip in bus, tram en metro

Den Haag Vanaf 3 november 2011 kan in Nederland in bus, metro en tram niet meer met de strippenkaart, maar alleen nog met de OV chipkaart gereisd worden. Vandaag heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) toestemming gegeven om de strippenkaart af te schaffen in de laatste zes regio’s in Nederland. Dit schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De decentrale overheden die nu toestemming hebben gekregen zijn de provincie Noord-Brabant, Utrecht, Groningen, Drenthe, het Bestuur regio Utrecht en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. In de rest van Nederland is de overstap van strippenkaart naar enkel ov chipkaart in bus, tram en metro al eerder gemaakt.

Bij het verlenen van toestemming toetst het ministerie of de regio voldoet aan een aantal vooraf afgesproken criteria. Uit de toetsing blijkt dat ook de laatste zes vervoersregio’s voldoen aan deze criteria waarbij het belang van de reiziger voorop staat.

In de trein kan voorlopig nog wel met een papieren kaartje én met een ov chipkaart gereisd worden. Naar verwachting zal het papieren treinkaartje eind 2012 door NS worden afgeschaft.

Foto Archief Persbureau Meter