Koningin opent vernieuwde huisvesting Raad van State

Den Haag Hare Majesteit de Koningin opent woensdagmiddag 5 oktober de vernieuwde huisvesting van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. Aansluitend is er een symposium over de rol van de Raad van State door de jaren heen. De Koningin wordt vergezeld door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden.

In het voorjaar van 2005 startte de Rijksgebouwendienst met de nieuwbouw en renovatie van de gebouwen van de Raad van State. Aanleiding was het toegenomen aantal leden en medewerkers van de Raad en de noodzaak tot groot onderhoud en verbetering van de veiligheid binnen de gebouwen. De nieuwe huisvesting biedt nu één geïntegreerde, moderne werkomgeving. Het ontwerp en de herinrichting komen van architectenbureau Merkx + Girod uit Amsterdam.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur en is de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland.

De Koningin is voorzitter van de Raad van State. De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben beiden zitting in de Raad van State.

Foto Archief Persbureau Meter