LAATSTE TOURNEE OPTREDEN IN NORMAAL IN LEEK

LAATSTE TOURNEE OPTREDEN IN NORMAAL IN LEEK

LEEK (Gr.) – Zaterdag 5 december was het zo ver, Normaal heeft tijdens een allerlaatste en uitverkocht concert in Leek het bomvolle Sportcentrum volledig op z’n kop gezet! Normaal zag dit optreden in Leek als een mooie voorbereiding op het afscheidsconcert van de rockgroep op 19 december in het Gelredome. Het was de afsluiting van een afscheidstournee door Nederland.

Alcoholcontroles

Voorafgaand aan het concert heeft de Politie op de toegangswegen enkele alcoholcontroles uitgevoerd en hierbij honderden bezoekers laten blazen om te controleren of ze een echte BOB waren, de resultaten van de controles worden later door de politie bekend gemaakt.

Concert

Om 19:00 uur gingen de deuren open en stonden de eerste fans al snel vooraan bij het podium om hun favoriete plekje te bemachtigen. Tot 21:30 uur draaide DJ Olaf plaatjes om de bezoekers op te warmen en om 21:30 uur was het volkslied te horen waarna onder luidt applaus de doeken voor het podium open gingen. Høken was het motto van de avond en werd er ook bijna fulltime geroepen door de fans die vanuit het hele land naar Leek zijn gekomen om ook dit één na laatste concert mee te maken.

In de pauze werd er ouderwets touwtje gesprongen met kledingstukken die de avond niet overleeft hebben. Na de pauze is tijdens het tweede en laatste deel nog een hoop bekende nummers gedaan waaronder Oerend Hard, de fans gingen dan ook volledig uit hun dak.

Emotie

Nadat rond 12 uur het laatste nummer klonk en de doeken definitief dicht gingen in Leek kwam de emotie bij sommige fans los en liep hier en daar een traan over de wangen.NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER