Minister Van Bijsterveldt bezoekt voormalig zeer zwakke basisschool in Vierpolders

Vierpolders – Maandagmorgen 5 september a.s. brengt minister Marja van Bijsterveldt (OCW) een werkbezoek aan de openbare basisschool De Tiende Penning in Vierpolders. Deze school is mede dankzij de ondersteuning van de zogenaamde ‘Vliegende Brigade’ van het ministerie van OCW het afgelopen jaar van het predicaat ‘zeer zwak’ verlost. In een rondetafelgesprek praat de minister met leerkrachten, de directie, ‘vliegeniers’ en adviesorganisatie CED-Groep over welke verbeteringen noodzakelijk waren en hoe deze zijn doorgevoerd.

Het kabinet zet stevig in op de aanpak van zwakke scholen. Dit gebeurt onder andere door de inzet van de Vliegende Brigade die zeer zwakke scholen ondersteunt om zo snel mogelijk, liefst binnen een jaar, van het predicaat ‘zeer zwak’ af te zijn. Deze ondersteuning varieert van hulp bij het inrichten van onderwijsarrangementen, training van leerkrachten en ondersteuning van directie en leerkrachten aan de hand van klassenobservaties.

Vertegenwoordigers van de media zijn op maandag 5 september van 10.15 – 11.45 uur van harte welkom bij het rondetafelgesprek van minister Van Bijsterveldt bij openbare basisschool De Tiende Penning, Dijckpotingen 4 in Vierpolders (Zuid-Holland).

Foto – Archief Persbureau Meter