Politie houdt babbelaar aan

Groningen – De politie heeft donderdagochtend een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie verdenkt hem ervan meerdere bewoners in voornamelijk de Korrewegwijk, met een babbeltruc, geld afhandig te hebben gemaakt.

Waarschuwing

De politie waarschuwde inwoners van het noordelijke gedeelte van de Stad Groningen al eerder voor deze babbelaar. De werkwijze van de 29-jarige Stadjer was vrijwel elke keer hetzelfde. Hij belde bij een woning aan en deed zich voor als buurman of buurtbewoner. Hij vroeg vervolgens of hij geld kon lenen. De man liep in de meeste gevallen mee naar binnen in de woning. Hierbij zag hij kans om spullen uit de woning mee te nemen. De politie registreerde de afgelopen weken meerdere aangiften van slachtoffers van deze babbelaar. Omdat de verdachte geen vaste woonplaats heeft, was het lastig hem op te sporen.

Aanhouding

Politieagenten zagen donderdagochtend tijdens hun surveillance de verdachte Stadjer in de omgeving van de Oosterhamriklaan lopen. De man werd na zijn aanhouding gefouilleerd. Hij bleek in het bezit van meerdere spullen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten.

Meerdere slachtoffers

De politie vermoedt dat de verdachte meer slachtoffers heeft gemaakt in de omgeving van Korrewegwijk, Selwerd en Paddepoel. De politie is dan ook op zoek naar slachtoffers van de oplichtingspraktijken van de verdachte. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of zich melden bij het politiebureau in Vinkhuizen. De politie waarschuwt geregeld voor babbeltrucs. Er zijn meer personen actief die gebruik maken van deze diefstalmethode. De politie adviseert burgers om personen, die met een smoes aan de deur staan, de woning niet binnen te laten.

Foto – Archief Persbureau Meter