Prinses Margriet opent eerste Europese congres over ambulante zorg voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen

Den Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmorgen 6 oktober 2011 het eerste Europese congres over ambulante zorg voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen in De Doelen te Rotterdam. Het congres wordt georganiseerd door de European Assertive Outreach Foundation (EAOF). De EAOF bevordert internationale uitwisseling van kennis over zorg aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en complexe problemen.

De EAOF is in Nederland in 2009 opgericht om de zorg te verbeteren aan mensen met ernstige problemen die niet in staat zijn om zelf om hulp te vragen. Het gaat om mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, verslaving en/of verstandelijke beperkingen die daarnaast problemen hebben op andere gebieden zoals lichamelijke ziekten, dakloosheid, eenzaamheid of financiële problemen. De organisatie richt zich behalve op kennisuitwisseling ook op de bevordering van onderzoek, onderwijs en een goede gezondheidszorg voor deze mensen.

Deelnemers aan het congres zijn afkomstig uit verschillende Europese landen en uiteenlopende disciplines zoals psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Het congres vindt plaats van 5 tot en met 7 oktober 2011.

Foto Archief Persbureau Meter