Prinses Máxima bij 10e Uitblinkersgala mbo

Den Haag – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op dinsdagmiddag 4 oktober 2011 aanwezig bij de 10e editie van het Uitblinkersgala mbo in Amsterdam. Tijdens het gala wordt uit achtenveertig mbo-studenten, die door hun scholen en medestudenten zijn benoemd tot Uitblinker, de Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2011 gekozen.

Het jaarlijkse Uitblinkersgala mbo draait om mbo-studenten die zich hebben onderscheiden vanwege een opvallend talent of klinkende prestatie, of omdat zij zich op een hartverwarmende manier hebben ingespannen voor anderen. Het Uitblinkersgala is voor het middelbaar beroepsonderwijs een kans om ook de maatschappelijke waarde van het mbo onder de aandacht te brengen. Scholen en hun studenten laten zien hoe zij op originele wijze bijdragen aan de leefbaarheid van hun omgeving. Naast Prinses Máxima zal ook de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, aanwezig zijn.

Het Uitblinkersgala mbo is een initiatief van de MBO Raad, de brancheorganisatie van onderwijs-instellingen in het mbo en de volwasseneneducatie. Bij de MBO Raad zijn 70 onderwijsinstellingen aangesloten. De mbo-sector telt 625.000 deelnemers en 50.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het mbo, waarmee het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau is op de arbeidsmarkt.

De MBO Raad organiseert het Uitblinkersgala mbo onder de vlag van Dit is mbo!, een samenwerkingsverband van MBO Raad, Colo, Stichting BBN en MBO 2010.

Foto – Archief Persbureau Meter