Werkzaamheden A28 tussen aansluitingen Assen Noord en Assen

Foto - Archief Persbureau Meter

ASSEN – Rijkswaterstaat voert in het tweede en derde weekend van juni grootschalig onderhoud uit aan de A28 tussen aansluiting Assen – Noord (34) en aansluiting Assen – West (33). Als gevolg van de werkzaamheden is de rijbaan van de A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten voor het wegverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van vrijdag 12 juni tot en met maandag 15 juni en van vrijdag 19 juni tot en met maandag 22 juni. Tijdens deze weekenden zijn van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur de volgende afsluitingen voorzien:

· De A28 tussen aansluitingen 34 (Assen Noord) en 33 (Assen-West) in de richting van Hoogeveen.

· De toerit Assen Noord (34) in de richting van Hoogeveen.

· De afrit Assen-West (33) vanuit de richting Groningen.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Groningen in de richting van Meppel wordt omgeleid via de A7 en de A32. Verkeer vanuit Groningen richting Hoogeveen wordt omgeleid via de N34 en de N33. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Tijdens het grootschalige onderhoud op de A28 bij Assen worden onder andere het asfalt vervangen en voegen van de brug Asserwijk aangepakt. Op deze manier kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.
Werkzaamheden tijdens coronacrisis
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden door als gepland.